TRENDS 2020

Londër, Milano, Nju Jork, Barcelonë… Të gjitha koleksionet kryesore të dasmave të sezonit të ri u prezantuan për pothuajse një muaj në këto podiume të dasmave. Por cilat janë trendet kryesore të sezonit 2020. Si trend i parë vlen të përmendet padyshim trendi voluminoz i Rilindjes! Fustanet e kësaj epoke mishërojnë fizikun në volumin e […]

SiSposaitalia – Milano Bridal Week 2019.

Nuk është sekret tashmë që çdo panair dasmash është gjithmonë një festë! Kjo është një festë e madhështisë, mundësive të reja pasqyruar me vepra konkrete, e emrave të rinj dhe perspektivave të së ardhmes. Nisur nga ky format mund të themi se panairi ne Milano është një nga më të shumëpriturit. Blerës nga e gjithë […]

Aventura e fustanit të dasmës… Vazhdon në If Wedding.

Ceremonitë e dasmave gjatë gjithë historisë kanë qenë një nga mjetet kryesore të shprehjes së treguesve social, kulturor, politik dhe ideologjik. Aventurat e fustaneve të dasmave të Greqisë së lashtë, Egjiptit të lashtë, Romës kanë një histori që është qindra vjeçare dhe vazhdon edhe sot e kësaj dite. Ekspozita If Wedding Fashion në Izmir, në […]

Zbulime të reja të Vitit

Duke bërë një përmbledhje të disa rezultateve të vitit 2018, vlen të përmendet se është duke ndryshuar jo vetëm moda e fustaneve të dasmës, stili dhe pëlhurat, por po ndryshon gjithashtu dhe qasja ndaj nuses, markat, si dhe marketingu i përgjithshëm. Madje edhe vendet më konservatore me nuset e tyre konservative janë duke u ndikuar […]

Expo Wedding Fashion Ukraine 2018

Të lehta, harmonike, mjaft elegante, “të pikturuara” me ornamente me lule dhe modele të siluetave të kristaleve… Misteri, madhështia dhe sharmi në një larmi të madhe u prezantuan në Kiev në EXPO WFU18. Mbi 40 prodhues të Ukrainës kanë demonstruar koleksionet e tyre individuale me një dizenjim unik të vitit 2019-2020, në përputhje me tendencat […]

Saint Petersburg Bridal Fashion Week

Në ditët e para të tetorit, në kryeqytetin kulturor të Rusisë, në Shën Petersburg, u prezantua një galaktikë e mrekullueshme e koleksioneve të reja të dasmave nga prodhuesit Rusë dhe ata Bjellorusë. Çdo koleksion është i papërsëritshëm dhe unik në mënyrën e vet, shumë nga artikujt e prezantuar janë fryt i kërkimeve krijuese ose vepra […]

Edem Couture. Një markë unike

EDEM couture është një markë unike që prodhon veshje për dasma dhe mbrëmje. Prej disa vitesh EDEM couture konsiderohet një trendsetter i vërtetë në modën e dasmave. Veshjet e tyre realizohen nga pëlhurat më të mira të blera ekskluzivisht nga brendi, dhe janë të qëndisura vetëm nga atelierët mjeshtra dhe vetëm me dorë. Për brendin […]

Trendet nga Couture dhe Haute Couture për sezonin e ri 2019.

Këtë vit, shfaqjet e koleksioneve të reja të Haute Couture ishin të planeve dhe stleve të ndryshme. Dhe ndërkohë, kur shumë prej nesh i gëzoheshin pushimeve verore, shumë të tjerë punonin intensivisht. Ka qenë pikërisht në fllim të korrikut, në Paris, kur shumica e shtëpive të modës kanë demonstruar  koleksionet e Haute Couture për sezonin […]

Dasma e dasmës. Pjesa 1. Daiva nga Kaunas.

Duke ditur se sa interesante është për drejtuesit e salloneve leximi për drejtuesit e tjerë të salloneve të dasmave, vendosëm të botonim dhe të tregonim një seri historish rreth salloneve të dasmave dhe liderëve të tyre nga vende të ndryshme.Historia jonë e parë është e dedikuar për një studio dasmash në qytetin e Kaunas, e […]

Barcelona Bridal Fashion Week 2018

Ekspozita dhe shfaqjet në Barcelonë janë gjithmonë një festë; një festë luksoze dhe bukurie, një triumf i madhështsë dhe i harmonisë, një trazirë me ngjyra dhe njëkohësisht një shfaqje shokuese. 27 koleksione të klasit të parë u paraqitën në Barcelona Bridal Fashion Week për 4 ditë rresht. Të gjitha llojet e mundshme të stleee dhe […]